Search

CityPal

Updated: Jul 2

Dobro poznajete svoj grad, susretljivi ste prema gostima i uvijek ćete im rado pomoći savjetom gdje ići i što vidjeti? Evo prilike da to pretvorite u odličan sezonski posao koji ne zahtijeva puno, a koji može donijeti vrlo lijep dodatni prihod u vaš džep.


O čemu se zapravo radi? CityPal je projekt kojim se turistima nastoje približiti sve znamenitosti, dobri restorani i mjesta za večernje i noćne izlaske, ali kroz preporuke lokalaca koji u tom gradu žive i stoga imaju jedinstven uvid u mjesta koja bi bilo dobro posjetiti. Na temelju preporuka lokalnog stanovništva stvara se karta svega navedenog i još raznih usluga koje bi gostu mogle zatrebati (automehaničari, liječnici itd.).


Na taj način gosti dobivaju provjerene informacije koje imaju veliku težinu i koje većina turista preferira u usporedbi s onim što saznaju iz raznih brošura i od raznih turističkih agencija. Stoga, uz pokoji dobar savjet možete doći do prilike za zaradu. Ne robujte mitovima o franšizama nego uđite u dokazano uspješan i profitabilan posao. Evo kako.

citypal tiskane brosure

Kako je sve počelo


CityPal se prvi put na tržištu pojavio pod imenom Enjoy Zagreb, nakon čega se projekt proširio i na Pulu. Gosti koji su posjećivali ta dva grada reagirali su odlično, a CityPal se nastavio razvijati i rasti, pa je zahvaljujući oglasima počeo donositi i ozbiljan profit. Danas je to aplikacija i web stranica, ali i tiskana brošura koja svakom gostu nudi apsolutno sve što mu treba za fantastičan odmor.


Da, brošura dolazi i u tiskanom obliku jer istraživanja pokazuju da ih turisti koriste sve više i više, a činjenica da se radi o preporukama stanovnika nekog grada pomaže da se CityPal u ovom smislu istakne na tržištu.

enjoy zagreb

Kako sve funkcionira


Stvar je zapravo vrlo jednostavna. Vaš zadatak kao primatelja franšize je ugovaranje oglasa sa zainteresiranim poslovnim subjektima iz pet područja: restorani, shopping i zabava, barovi i noćni klubovi, lokalne usluge, izleti i znamenitosti. Uz to, potrebno je osigurati tisak CityPal brošure u oko 30 000 primjeraka koje ćete zatim distribuirati po raznim objektima. I to je to.


Upravo ugovaranjem oglasa ostvarujete prihod, a stvari su postavljene tako da početno ulaganje možete isplatiti već tijekom prve turističke sezone. Naime, ulazna naknada iznosi 18.500 kuna, dok ćete davatelju franšize svake godine plaćati 10% ostvarenog prihoda. S obzirom da vas tiskanje brošura ne bi trebalo koštati više od 10 000 kuna, možete računati na ukupne investicijske troškove za prvu sezonu u iznosu od oko 35 000 kuna.


Ovisno o količini i veličini oglasa koje uspijete prodati (koji se kreću od 2100 do 10 000 kuna po oglasu), investiciju ćete brzo vratiti, a velika je vjerojatnost da ćete već prve sezone ostvariti i profit! Nakon toga, vaša zarada idućih sezona dramatično raste jer trošak ulazne naknade nestaje. Sve što tada trebate napraviti je obilaziti punktove s brošurama i pobrinuti se da ih ima dovoljno.

punktovi s brosurama

Dobro je znati...


Važno je naglasiti da će vam za sudjelovanje u ovom poslu biti potreban pravni subjekt koji će moći potpisivati ugovore sa tvrtkama koje se pristanu oglašavati preko CityPala, a morat ćete moći i ispostaviti račun. Ovo se lako može riješiti otvaranjem paušalnog obrta ili j.d.o.o. tvrtke, ali i klasični obrt može poslužiti, naravno.


Isto tako treba reći da je broj oglasa ograničen na 35, ali vi nipošto niste obvezni prodati njih sve. To ponekad jednostavno nije moguće, posebice u manjim mjestima. Ako se nađete u takvoj situaciji, ne brinite – ekipa iz CityPala će jednostavno preostali prostor ispuniti korisnim savjetima za goste i sličnim stvarima koje bi turistima mogle biti zanimljive.


Drugim riječima, nema pritiska, koliko uspijete oglasa prodati, tolika će biti i vaša zarada – držite sve u svojim rukama.

La Canntina franšiza

Što vam CityPal franšiza donosi?


Naravno, kako to obično biva u ovom poslu, davatelj franšize pružit će vam svu moguću podršku kako biste što prije i što lakše pokrenuli posao. U ovom slučaju, to znači da dobivate:

  • svu potrebnu edukaciju po pitanju prodaje i vođenja poslovanja

  • svu potrebnu pravnu pomoć pri potpisivanju ugovora s klijentima

  • izrađen letak koji samo treba tiskati u potrebnoj količini

  • pomoć s tekstom na stranim jezicima (ne trebate ih poznavati, CityPal ekipa će se pobrinuti za to)

  • objava na CityPalovom websiteu


Dakle, čim postanete dio CityPal franšize dobit ćete svu potrebnu pomoć i obuku. A kako biste napravili svoj prvi korak prema sezonskom poslu iz snova, sve što trebate napraviti je kontaktirati CFCG, konzultantsku kuću koja je na sebe preuzela širenje ovog koncepta. U samo nekoliko e-mail poruka moći ćete dobiti sve informacije i krenuti u novu poslovnu avanturu.


Stoga, ako ste komunikativni, želite se okušati u prodaji ili čak radite u turizmu, ne propustite ovu odličnu poslovnu priliku!


27 views0 comments

Recent Posts

See All

Mobia